Download
Volg ons
MVO VERSLAG 2015
Terug naar overzicht

Onze kernwaarden

De gedeelde waarden binnen Bavaria vormen de basis van onze cultuur. Deze waarden zijn onzichtbaar, maar voor iedereen voelbaar. Als wij willen groeien, moeten wij weten wat onze basis is. Daarom zijn we het afgelopen jaar teruggegaan naar de kern van onze organisatie: wat maakt Bavaria Bavaria?

Het antwoord: ondernemerschap, eigenaarschap en samenwerken. Dit zijn onze kernwaarden. Het lijken misschien vanzelfsprekendheden, maar voor ons zijn deze waarden de essentie van ons bedrijf; noem het de ziel van onze familie.

Ondernemerschap staat voor ons voor initiatief nemen en durf tonen. Als bedrijf doen we dat bijna per definitie, maar binnen Bavaria stimuleren en herkennen we ondernemerschap in alle rollen die mensen uitvoeren. Of het nu gaat over de receptioniste, productontwikkelaars of onze brouwmeesters; iedereen kan op zijn of haar manier ondernemend zijn. Kansen zien hoe het beter kan, met ideeën komen, acties ondernemen en collega’s betrekken. Binnen alle verschillende functies stimuleren we met elkaar een cultuur van eigen initiatief en pro-activiteit. Mensen nemen zo de verantwoordelijkheid en het risico om voortdurend te streven naar een optimale invulling van hun taak.

Eigenaarschap sluit hier naadloos op aan. Binnen Bavaria voelen we ons zelf verantwoordelijk voor de opgave waarvoor we staan, waar we voor werken. Dan hebben we het niet over eigenaarschap in de betekenis van bezit, maar juist in de betekenis van eigen verantwoordelijkheid. We staan en gaan waarvoor we zeggen dat we staan. Zo draagt iedereen bij aan ons gemeenschappelijke doel: de brouwerij nóg mooier doorgeven aan de volgende generatie bierbrouwers.

Samenwerken is onze derde sleutel voor succes. Voor ons betekent dat op eigen initiatief hulp bieden en hulp vragen. Samen optrekken voor het gemeenschappelijk belang. Binnen ons bedrijf, maar zeker ook buiten ons bedrijf: met leveranciers en maatschappelijke organisaties. Alleen met een open blik en respect voor elkaars bijdragen creëer je échte meerwaarde.

Onze kernwaarden en ons manifest geven vorm aan de vier ankers van onze MVO-strategie. Ankers waarmee we onze continuïteit borgen, maar ook onze maatschappelijke verantwoordelijk en bijdrage mee vorm geven:

 • Genieten
  De consument die geniet van ons bier geeft ons plezier in ons werk.
 • Cohesie
  We geloven in de kracht van het samen doen, van maatschappelijke verbinding. Ons bier brengt mensen bij elkaar.
 • Kwaliteit
  Bij alles wat we doen staat vakmanschap voorop.
 • Continuïteit
  We hebben de brouwerij in bruikleen: de volgende generatie krijgt een nóg mooiere brouwerij overgedragen.