Download
Volg ons
MVO VERSLAG 2015
Terug naar overzicht

Een gezond alternatief

Wij hebben de ambitie om voor ieder moment een passend biertje brouwen. Of dit ons superieur pilsener “Swinckels’” is of een 0.0% Wit maakt voor ons geen verschil, beiden zijn een vanzelfsprekend en volwaardig onderdeel van ons bierassortiment. Wij richten ons op het stimuleren van positieve keuzes: de consument kiest in de eerste plaats voor 0.0% omdat hij of zij zin heeft in verfrissing, niet omdat iets anders niet mag.

Ook zien wij 0.0% als een gezond alternatief voor frisdrank. Obesitas en diabetes zijn een groeiend maatschappelijk probleem. Overmatige suikerinname, ook uit frisdranken, is hiervan een belangrijke oorzaak. Als moutdrank bestaat 0.0% in de basis uit natuurlijke ingrediënten, is het door koolzuur en koeling verfrissender dan de meeste frisdranken en bevat ook nog eens minder calorieën.

Vanuit deze boodschap zijn wij vorig jaar verder gegaan met onze voorlichtingscampagne gericht op diëtisten. Ook willen we mensen stimuleren om meer te bewegen. Met 0.0% hebben we daarom twee fun runs gesponsord in 2015. Dit zijn hardloopwedstrijden waarin sportieve prestaties altijd samen gaan met plezier maken en gezelligheid. In 2016 willen wij aan minstens drie fun runs een bijdrage leveren en zo de combinatie van een gezond levensstijl en 0.0% promoten

Onze activiteiten hebben resultaat: ons volume van 0.0% en Radler is vorig jaar met ca. 10% gestegen ten opzichte van 2014. In 2016 willen we dit volume verder laten stijgen.