Download
Volg ons
MVO VERSLAG 2015
Terug naar overzicht

Regionale samenwerking

Ook hebben wij vorig jaar onze samenwerking met “De Rooi Pannen” voorgezet. Deze Brabantse scholengemeenschap biedt op drie locaties een horecaopleiding aan op VMBO- en MBO-niveau. Als Brabantse bierbrouwer vinden wij het belangrijk dat scholieren de positieve én negatieve kanten van bier meekrijgen. Wij laten de leerlingen daarom bij ons op de brouwerij in 1 dag de hele bierketen zien. Deze dag is 100% alcoholvrij, zowel voor leerlingen als docenten.

Deze leerlingen zijn de horecaondernemers van de toekomst. Hiermee hebben ze een belangrijke voorbeeldfunctie bij verantwoord alcoholgebruik. Ook sociale hygiëne komt daarom aan bod. Veel minderjarige leerlingen hebben tijdens de opleiding al een bijbaantje in de horeca. Vanuit deze positie is het niet altijd even eenvoudig om leeftijdsgenoten te wijzen op de wettelijke leeftijdsgrens. Tijdens het bezoek aan de brouwerij dagen wij de leerlingen uit en helpen ze zo steviger in hun schoenen te staan.

In 2015 hebben wij in totaal 300 leerlingen op bezoek gehad. Komend jaar blijven we samenwerken met “De Rooi Pannen”. Ook gaan we in 2016 meer aandacht besteden aan de effectiviteit van onze voorlichting. Samen met de scholengemeenschap gaan we op zoek naar een geschikte methode om dit te meten.

Taxi Bavaria is vorig jaar helaas definitief stopgezet. Door gebrek aan voldoende vervoerspartners konden we onze belofte van een landelijk dekkend taxinetwerk niet waarmaken.