Download
Volg ons
MVO VERSLAG 2015
Terug naar overzicht

Verbonden met de regio

Zonder Brabant geen Bavaria. Door ons bronwater en onze mensen zijn wij onlosmakelijk verbonden met dit bijzondere stukje Nederland. Vanuit onze familiewaarden willen wij mensen bij elkaar brengen en laten genieten. Dit doen we niet alleen door ons bier, maar ook met het financieel ondersteunen van maatschappelijke verantwoorde én typisch Brabantse initiatieven en evenementen in onze regio.

Resultaten en doelen
Wij zijn medefinancier van meerdere samenwerkingsprojecten, waarvan Boer Bier Water het meest sprekende voorbeeld is. Afgelopen jaar hebben wij ruim €120.000 geïnvesteerd in dit project. Ook hebben wij in 2015 ruim €7.500 gedoneerd aan door werknemers voorgedragen regionale goede doelen en evenementen. Daarnaast hebben wij vorig jaar de Juni Watermaand in de gemeente Laarbeek weer ondersteund. Voor ons is dit ieder jaar weer een bijzonder evenement. Vier weken lang staat “onze” gemeente in het teken van water en met elkaar plezier maken. Als brouwerij hebben wij een bijzondere relatie met het water in onze regio én de Brabantse gezelligheid. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij.

Onze directieleden zijn ook actief betrokken bij het welzijn van onze regio en branche, onder andere door het vervullen van bestuursfuncties bij stichtingen als het Brabants Landschap, de lokale harmonie en branchevereniging de Nederlandse Brouwers.

Daarnaast willen wij niet dat onze omgeving hinder van ons ondervindt. Wij streven ieder jaar naar nul klachten vanuit de omgeving, gemeld via de Provinciale Milieuklachtencentrale of de Gemeente Laarbeek. Ook afgelopen jaar is deze doelstelling weer behaald.